Black_Unicorn_Logo_FINAL_RGB_NEG-v01 (1)

For English case studies, click here.   /   Ha megnéznéd az angol esettanulmányokat is, kattints ide.

[MAGYAR ESETTANULMÁNYOK]

1. Hosszútávú tartalmi együttműködés - IDBC:

Az IDBC egy IT recruiting és contracting cég, lényegében fejvadászattal foglalkoznak egy nagyon kompetitív területen. Évről évre haladnak felfelé a ranglétrán. A cégvezetés korszerűen gondolkodik a kommunikációról, és fontosnak tartja, hogy a cég hitelességét szakértői tartalmakkal is megtámogassák. Ezért néhány havonta webinárt szerveznek szaktekintélyek részvételével, a CEO saját munkaerőpiaci podcastet vezet, én pedig elsősorban a céges blogjukra írok belső és külső (iparági) témákról.

Íme néhány példa:

Visszatérő jelleggel írunk cikkeket a szektort érintő, akár globális hatásokról. Ez jó lehetőséget ad arra, hogy az IDBC megmutassa, hogyan kezeli az új helyzeteket, mi a szakmai álláspontja a fejleményekről. Ez a cikk például arról szól, hogy hosszú évek óta nem volt leépítés az IT piacon, de ez a közelmúltban megváltozott.

Egy másik tipikus példa az értékalapú tartalom. A cég webinárjairól mindig készítünk egy összefoglalót is a blogra, de nem csak felületes süketelés és önfényezés van benne, hanem igyekszünk tömören összefoglalni a valóban legérdekesebb gondolatokat. A webinár utólag is megtekinthető, de akit nem érdekel minden apró részlet, az hasznosnak találhatja ezeket az összefoglalókat.

Vannak olyan cikkek is, amelyekben a cég őszintén beszámol valamilyen belső folyamatról, módszertanról. Az ilyen típusú tartalmakat a konkurencia is, meg az ügyfelek is szívesen olvassák. Ha egy cég magabiztos, a titkolózás helyett érdemes bevállalni azt, hogy beszámolunk arról, hogyan küzdünk meg a kihívásokkal.

2. Válogatás egyéb magyar nyelvű együttműködéseinkből:

Három cikk, három különböző ügyfél.

Az első számú hazai freelancer-híroldalon egy mélyinterjú keretében mutatjuk be az ország első igazi coliving terét. In medias res kezdés, személyes gondolatok a távmunka lehetőségeiről, és kendőzetlenül a kihívásokról is.

A webáruházak számára logisztikai tehermentesítést nyújtó Webshippy számára az egyik legfontosabb közönség a ‘selfmade’, akár egyszemélyes webshop-vállalkozók köre. Ők bizonyára szívesen olvassák az olyan, minden részletre kiterjedő esettanulmányokat, mint ez is.

Ebben az employer branding cikkben olyan dolgokat hozunk fel, amelyeket sokan talán nem várnának egy céges blogon. Önreklám helyett egy józanabb, akár cinikusabb hangvétellel kísérletezünk.